Je bekijkt nu Zo maak je de perfecte fotowand in je huis

Zo maak je de perfecte fotowand in je huis

Foto’s zijn een uitstekende optie om je interieur in één keer een stuk persoonlijker te maken. Zo kun je altijd terugblikken naar die fijne vakantie of een ander moment in het verleden en ziet iedereen gelijk dat het om jouw huis gaat. Wil jij je interieur persoonlijk maken met een paar van je leukste foto’s? Kies dan voor een fotowand. Hierbij hangen al je leuke kiekjes mooi bij elkaar en kun je er altijd van genieten. In dit artikel vertel ik je precies hoe je de perfecte fotowand in huis kunt maken.

Kies de plek van de fotowand

Uiteraard is het eerst belangrijk om te bepalen waar de fotowand moet komen. Heb je bijvoorbeeld ergens in huis nog een kale wand waar je eerder nog niks voor wist? Of ben je uitgekeken op dat ene plankje met decoratie en is dat de perfecte plek voor je nieuwe fotowand? Jouw fotowand kan zo groot of zo klein worden als je zelf wilt. Hierdoor is er altijd wel een plek in huis waar je een fotowand van kunt maken.

Selecteer je mooiste foto’s

Wanneer je de plek hebt bepaald is het tijd om de foto’s uit te kiezen die er moeten komen te hangen. Heb je een bepaalde stijl in huis, dan kan het leuk zijn om de foto’s aansluitend op deze stijl uit te kiezen. Hierbij kun je denken aan het kleurgebruik, maar ook aan de sfeer van de foto’s. Vergeet ook zeker niet de foto’s van jullie bruiloft, mooiste vakanties of die ene gezellige familiedag. Het belangrijkste is dat je blij wordt van de foto’s die je op de wand gaat hangen. En dit is ook het perfecte moment om die oude fotoboeken nog eens uit te zoeken.

Bepaal hoe je fotowand er uit moet komen te zien

Dan is het tijd om te bepalen hoe je de foto’s op de muur wilt hangen. Wil je ze bijvoorbeeld in een bepaalde compositie op de muur bevestigen of maak je gebruik van plankjes, waar je de lijsten op zet? Deze laatste manier heeft als voordeel dat je gemakkelijk een lijstje weg kunt halen of kunt vervangen voor een andere lijst zonder dat je gaten in de muur ziet. Bij een fotowand is het leuk om speels te werk te gaan en gebruik te maken van verschillende formaten fotolijsten. Gebruik bijvoorbeeld een fotolijst 30 x 40 cm, maar ook grotere en kleinere lijsten.

Geef een reactie