Je bekijkt nu Zo fijn is een houten overkapping in de tuin

Zo fijn is een houten overkapping in de tuin

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Zo fijn is een houten overkapping in de tuin

‘s Zomers lange zwoele avonden beleven in de tuin en ‘s winters lekker genieten van het winterse zonnetje omringd door sneeuw; dat allemaal in de achtertuin. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is een houten overkapping in de tuin plaatsen wat voor jou! Dit zorgt voor ultieme gezelligheid en het maakt ook nog eens niets uit wat voor weer het is. Midden in de zomer een feestje gepland, maar gaat toch spontaan regenen? Geen zorgen, het kan gewoon doorgaan. Zo’n overkapping biedt allerlei voordelen. Benieuwd? Check het in deze blog!

Weersinvloeden

Het maakt niet of het weer of geen weer is. Onder jouw nieuwe overkapping zit je er namelijk altijd comfortabel bij. Zo kan je de veranda gebruiken om ‘s zomers lekker in te luieren en een tijdschrift te lezen als het in de volle zon toch te warm wordt. Ook kun je er ‘s avonds nog lang in nagenieten van een mooie dag of met vrienden afspreken om te borrelen. Daarnaast kan je een veranda ook gemakkelijk gebruiken in de herfst of winter. Zo zit je er altijd droog onder en kan je hem ook nog eens leuk aankleden met winterse of herfstachtige producten. Zo kom je helemaal in de stemming van het seizoen!

Extra waarde

Een houten overkapping plaatsen doe je niet zomaar even. Je moet berekenen of er wel genoeg ruimte voor is en waar je hem wilt plaatsen. Ook mag hij in sommige gevallen niet te hoog zijn en je zou er misschien ook een vergunning voor moeten aanvragen. Overigens is dit doorgaans niet het geval. Als de overkapping uiteindelijk geplaatst is, kun je er lang van genieten. Maar daarnaast is het ook nog eens een toevoeging aan je huis. Hierdoor zal de verkoopwaarde stijgen als je het huis ooit verkoopt. Zo is het dus een ware investering in je huis. 

Zelf plaatsen of niet?

Ben je een beetje handig en technisch ingesteld? Dan kan je met een beetje hulp – of misschien wel volledig zelfstandig – een houten overkapping zelf plaatsen. Natuurlijk moet je dan wel zelf al het opmeet-, uitzoek- en zaagwerk verrichten, maar met een goed onderzoek kom je er zelf vaak wel al uit. Je kunt je natuurlijk ook altijd laten voorlichten of het toch laten doen. Kijk eens op de website van Tuinhoutcentrale voor meer nuttige informatie!

Geef een reactie