Je bekijkt nu Zie het licht met de juiste geurkaars

Zie het licht met de juiste geurkaars

Waarschijnlijk herken je het volgende scenario wel; er komt zo bezoek en je hebt het huis netjes opgeruimd, een taartje gebakken, de kussens op je bank extra mooi gelegd en je lekkerste wijn klaargezet. Er mist alleen nog één ding: een kaarsje! Die prachtige zachte gloed van een kaars in je kamer kan veel toevoegen. En al helemaal als die kaars ook nog eens heerlijk zacht geurt…

De evolutie van de kaars in huis

Vroeger werden kaarsen heel simpel gemaakt en waren ze er eigenlijk puur voor het licht. De kaars is echt een decoratiestuk geworden en hebben we allerlei soorten en maten. Van grote rode kaarsen die urenlang op een eettafel branden, tot kleine waxinelichtjes die perfect passen in een jampotje. Geur is hierbij ook steeds belangrijker en is zeker een weloverwogen keuze die je moet maken als je de juiste sfeer wilt creëren. Stijlvolle geurkaarsen kopen kan daarom nog best lastig zijn, maar met de juiste informatie is het halve werk al gedaan.

Wat kan een stijlvolle geurkaars toevoegen aan je huis?

Stijlvolle geurkaarsen kopen is één, maar wat voegt het toe aan je huis? Een hele hoop! Stel je voor dat je bij iemand op bezoek gaat en de kamer is prachtig, maar het ruikt er verschrikkelijk! Dan wil je toch zo snel mogelijk weg uit die kamer? Met een geurkaars bereik je juist dat iemand nog langer in die kamer wil blijven. Het geeft net die extra touch door de combinatie van het zachte licht en de heerlijke geur die in ieder hoekje hangt. Stijlvolle geurkaarsen kopen wordt wel iets anders als je de verkeerde geur voor de verkeerde kamer koopt, dus het is handig als je weet welke geur bij welke kamer past.

Welke geurkaars past bij welke kamer?

Als je lichte kleuren en geuren van een kaars gebruikt creëer je meer ruimte, met donkere kleuren en geuren maak je een ruimte juist kleiner. Frisse geuren die niet al te overheersend zijn zoals citrus en kruiden doen het goed in de keuken, net zoals in de badkamer. In je slaapkamer kun je het beste voor geuren als lavendel en kamille kiezen, zodat je rustig slaapt en geen hoofdpijn krijgt van zware geuren. In de woonkamer kan je echter alle kanten op; als je een warme sfeer wilt omdat je met je lief bent is een vanille geur heerlijk, net zoals exotisch hout of zoete specerijen. Wil je een geur die bij iedereen in de smaak valt? Stijlvolle geurkaarsen kopen met zachte bloemengeuren is dan precies wat je nodig hebt.

Bron: 123kasten.nl

Geef een reactie