Je bekijkt nu Voordelen van een PVC vloer

Voordelen van een PVC vloer

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Tegenwoordig zien we ze steeds vaker voorbij komen: PVC vloeren. PVC vloeren zijn de perfecte vloeren voor veel verschillende situaties. De vloersoort heeft dan ook enorm veel handige voordelen die wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Wat is PVC?

PVC is simpelweg een afkorting van het woord polyvinylchloride. Het is een vloersoort die wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. Hierboven op zit een beschermende toplaag. De mooiste PVC vloeren zijn zo goed gemaakt dat ze niet meer te onderscheiden zijn van echt hout. Echter hebben ze wel wat extra voordelen.

Vijf voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer heeft veel voordelen. Wij hebben vijf voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1.       Duurzaamheid. Door de beschermende toplaag is een PVC vloer erg stevig. Deze stevige laag zorgt er dan ook voor dat de vloer al snel 25 jaar mee gaat. Dit is een stuk langer als andere vloersoorten.
  2.       Onderhoudsvriendelijk. Door de vlakte is de vloer enorm makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen en af een toe een vochtig doekje gebruiken is genoeg om de vloer schoon te houden.
  3.       Vloerverwarming. In tegenstelling tot massief houten vloeren is een PVC vloer wel geschikt voor vloerverwarming.
  4.       Waterbestendig. Bij houten vloeren zie je al snel dat vocht in de vloer trekt. Bij PVC vloeren heb je hier geen last van aangezien de vloeren waterbestendig zijn.
  5.       In alle soorten en maten. PVC vloeren zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er genoeg keuze is voor iedere huisstijl en woning.

Wil je ook gebruik maken van al deze voordelen? Dan kan het handig zijn om een PVC vloer aan te schaffen voor in jouw woning. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan een kijkje op https://www.martijndewitvloeren.nl/ om alle PVC vloeren een keertje rustig te bekijken.

Geef een antwoord