Je bekijkt nu Verschillende stijlen opdekdeuren: welke soorten zijn er allemaal?

Verschillende stijlen opdekdeuren: welke soorten zijn er allemaal?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Opdekdeuren zijn speciale deuren die niet in kozijn vallen. Dit type deuren heeft als voordeel dat ze afsluiten op en niet, zoals bij stompe deuren, in een kozijn. Hierdoor heb je geen last van kieren en tochtgaten. Maar welke soorten en stijlen opdekdeuren bestaan er zoal? En wat zijn de voordelen van diverse typen opdekdeuren?

Opdekdeuren van hout, glas of kunststof

Qua materiaalsoorten is de keuze aan opdekdeuren erg breed. Zo kun je gaan voor een klassieke houten opdekdeur, een deur die deels of geheel van glas is of voor kunststof varianten. Omdat kunststof onderhoudsarm is, goed isoleert en in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar is, is deze materiaalsoort een van de populairste keuzes van dit moment. Opdekdeuren en hout en glazen deuren, zijn eveneens populair. Dat heeft vooral te maken met hun landelijke, moderne uitstraling en het feit dat deze deursoorten in elk type woonstijl tot hun recht komen.

Diverse stijlen en varianten opdekdeuren

Naast het soort materiaal waaruit opdekdeuren zijn gemaakt, kan er ook een onderscheid gemaakt worden qua uiterlijk, stijl en afwerking van de betreffende binnendeuren. Populair zijn bijvoorbeeld binnendeuren met een industriële staallook. Zeker in moderne lofts, nieuwbouwwoningen en eigentijdse interieurs wordt deze deurstijl veel toegepast als sfeermaker. Verder zijn eenvoudige paneeldeuren met een strakke afwerking een mogelijkheid als je op zoek bent naar fraaie opdekdeuren. Deze deuren komen prachtig tot hun recht in woningen met een minimalistische, Scandinavische stijl. Opdekdeuren van hout, met houtprofielen of met glas erin zijn ideaal voor als je een klassieke of landelijke woning hebt, of de romantische sfeer in je huis wilt versterken.

Schuiftechniek van opdekdeuren

Qua type opdekdeuren zijn er ook verschillen als het gaat om het openen van de betreffende deur. Op dit gebied zijn er uiteenlopende opties. Zo kun je kiezen voor standaard deuren die opendraaien via scharnieren. Let hierbij wel goed op de draairichting. Die moet natuurlijk passen op de plek waar de deur komt, zodat de deur goed geopend kan worden. Wat stijlen betreft is er bij opdekdeuren nog meer mogelijk. Omdat de deuren niet in het kozijn vallen zijn er meer opties mogelijk dan bij stompe deuren. Populair is bijvoorbeeld een schuifdeur als opdekdeur. Deze kan dan naar links of rechts opzij geschoven worden. Hiervoor heb je wel muurruimte naast de deuropening nodig. Maar een fraaie en stijlvolle oplossing is het zeker! Verder zijn er inklapdeuren of vouwdeuren mogelijk. Deze bestaan uit inklapbare panelen, die in elkaar vouwen als de deur opengedaan wordt. Er is dus keuze genoeg!

Bron: deurenweb.nl

Geef een reactie