Je bekijkt nu Verhuizen in corona-tijd; hoe doe je dat?

Verhuizen in corona-tijd; hoe doe je dat?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Verhuizen in corona-tijd; hoe doe je dat?

Het voelt alsof het leven even heeft stil gestaan door corona, maar niks is minder waar. Ook al konden we niet op vakantie of naar het terras, dagelijkse dingen zoals een bezoekje aan de tandarts, boodschappen doen en sporten gingen gewoon door. Net zoals verhuizen. Maar hoe kan dat tijdens tijden van corona? Natuurlijk moeten de maatregelen in acht genomen worden, maar er is nog steeds meer mogelijk dan je denkt. Wil je weten hoe jij ook een verhuizing veilig kan uitvoeren? Lees dan gauw verder!

Do-it-yourself-verhuizing

Een DIY-verhuizing is helaas niet meer mogelijk. Hordes vrienden en familie uitnodigen kan niet meer. Je mag namelijk nog maar een bezoeker buiten je eigen huisgenoten ontvangen. Je kunt hen dus niet meer vragen om te helpen. Maar hoe kan het dan wel? Medewerkers van een verhuisbedrijf mogen nog wel nog steeds verhuizingen uitvoeren. Zij mogen nog steeds hun werkzaamheden uitvoeren, met natuurlijk ook inachtneming van de maatregelen. Voel je je er niet fijn bij als er veel mensen bij je thuis komen? Bekijk dan of de verhuizing uitgesteld kan worden. 

Planning

Een goede planning is het halve werk. Pak zoveel mogelijk van te voren in en zorg dat je weet wanneer je wat (met wie) gaat verhuizen. Zo voorkom je veel stress, want hou er rekening mee dat een verhuizing tijdens corona langer duurt. Neem waar mogelijk wat dagen vrij zodat je genoeg tijd hebt om alles te sorteren, in te pakken en klaar te zetten zodat de verhuizers (of jijzelf) het mee kunnen nemen. Ben je ondertussen al aan het klussen in je nieuwe woning? Neem dan steeds een klein beetje mee. Zo hoef je minder hulp in te schakelen van vrienden of familie (en kan je besparen op verhuizingskosten). 

Overige tips

Ga je toch verhuizen, denk dan aan bovenstaande tips. Daarnaast zijn er ook nog wat overige tips waarmee je rekening kunt houden. 

  • Gebruik eventueel plastic handschoenen als je spullen overgeeft aan anderen. Maar zorg er dan wel weer voor dat je ze goed uittrekt en daarna niet je gezicht aanraakt.
  • Als er toch mensen van buiten je huishouden helpen, zorg dan voor voldoende afstand en houd er rekening mee dat je buiten niet mag samenkomen. 

Ga voor meer informatie over verhuizen tijdens corona naar de website van Van der Velde Verhuizingen

Geef een reactie