Je bekijkt nu Veelgestelde vragen bij de verkoop van je huis

Veelgestelde vragen bij de verkoop van je huis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Is dit de eerste keer dat jij de je huis gaat verkopen of is het even geleden? Dan roept dit waarschijnlijk een heleboel vragen bij je op. Enkele vragen die vaak gesteld worden zijn: Wat levert mijn huis op? hoe lang duurt de verkoop? En welke stappen moet ik ondernemen om mijn huis te verkopen? In dit artikel vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over de verkoop van je huis.

Zelf je huis verkopen of een de verkoop overlaten aan een makelaar?

Om het antwoord op deze vraag voor jezelf te krijgen, zul je jezelf enkele vragen moeten stellen. Bijvoorbeeld: kan ik alles zelf doen? Wil ik alles zelf, doen of laat ik het aan een makelaar over? Wil ik de hulp van een makelaar bij het verkopen van mijn huis?

Ook zijn er nog één ding afhankelijk of je de verkoop wel kan laten uitbesteden aan een makelaar. Hiervoor moet natuurlijk wel budget zijn. Ook bij gebrek aan tijd raden wij aan om direct contact op te nemen bij met Makelaar van Eijken in Roosendaal. Heeft u wel tijd, dan kun je er later altijd nog voor kiezen om een makelaar in te schakelen.

Ook kun je natuurlijk advies inwinnen van makelaars of hun de foto’s van je huis laten maken. Zij hebben waarschijnlijk wel die ervaring om goede foto’s te maken om je huis snel te verkopen.

Wat kost de verkoop van mijn huis?

Voordat je huis door de makelaar of door jou op de verkoopmarkt verschijnt is het moeilijk in te schatten welke kosten gemaakt moeten worden. Dit is ook deels afhankelijk van het makelaarskantoor die je inschakelt en wat jij zelf allemaal doet om je huis zo snel mogelijk te verkopen.

Welke prijs kan ik verwachten?

Dit is een van die vragen die als eerste bij mensen opkomt, wanneer zij besluiten het te gaan verkopen. Natuurlijk is dit voor iedere woning anders. Wel kan je alvast de prijzen op de huizenmarkt bekijken en vergelijken met jouw eigen huis. Bekijk dan vooral op lokaal gebied en huizen van ongeveer hetzelfde aantal vierkante meters, badkamers en slaapkamers. Heb je dit uitgebreid onderzocht, dan heb je vast een idee hoeveel jouw huis waard is.

Geef een antwoord