Je bekijkt nu Tv-meubel landelijk als eyecatcher in jouw interieur 

Tv-meubel landelijk als eyecatcher in jouw interieur 

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:Wonen
 • Bericht reacties:0 Reacties

Tv-meubel landelijk als eyecatcher in jouw interieur 

Tv-meubel landelijk als eyecatcher in jouw interieur? Hoe tof zou dat zijn wanneer je lekker op de bank tv zit te kijken en dat daar zo’n leuke tv-meubel staat, een echte eyecatcher dus! Maar wat past nou echt bij jou interieur? Tegenwoordig is er zoveel keus dat het lastig zou kunnen zijn om het ideale tv-meubel voor jou interieur uit te zoeken. 

Het juiste tv-meubel uitzoeken 

Een tv-meubel uitkiezen kan voor de meesten heel lastig zijn. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Je wilt graag dat je tv-meubel bij je interieur past en dat alles één geheel is. Zo heeft het er ook mee te maken of jij je tv wilt laten hangen aan de muur of dat je hem op het tv-meubel plaatst. Wil je een open of dichte tv-meubel met laatjes. Zo zijn er eigenlijk allemaal factoren die je keuze een hoop kan gaan beïnvloeden waardoor het voor jou lastiger zou kunnen zijn om de juiste keuze te maken. 

 • De stijl  
 • De afmetingen  
 • Welk materiaal 
 • Kosten 

Als je dit allemaal al weet, ben je al een grote stap verder maar er komt meer naar kijken, omdat je er misschien een paar uur per dag naar toe kijkt wil je graag wel dat het goed in je huis past, daarom moet je ook gaan kijken naar welk verf je hebt gebruikt, welk kleuraspecten komen er allemaal in je huis voor, welke lampen gebruik ik, en misschien wel het alle belangrijkste, welk salontafel neem je. Toch moeilijker dan dat je denkt he?  

Waarom een tv-meubel? 

Maar waarom zou ik voor een tv-meubel kiezen? Nou die vraag is heel makkelijk te beantwoorden. Namelijk je tv-meubel is onderdeel van je interieur, tegenwoordig is je tv-meubel het middelpunt van de meeste woonkamers. Het maakt in principe niet uit of je de tv er wel of niet op plaats. Aan de hand van de functionaliteit van het tv-meubel kan je er steeds meer mee. Zo je kan je je soundbar er mooi op kwijt of hem mooi aankleden met accessoires. Een van de leukste functie van een tv-meubel zijn de opbergvakken. Tegenwoordig zijn ze zo ruim dat je er alles in kwijt kan, bijvoorbeeld je tv-ontvanger, spelcomputer, dvd-speler en al je andere televisie toebehoren. Een tv-meubel landelijk als eyecatcher in jouw interieur zou dus ideaal zijn om je interieur af te maken! 

Verschillende houtsoorten 

Elk houtsoort is anders en heeft een eigen kenmerk waar het om bekend staat. Zo worden ook de tv-meubels met verschillende soorten hout gemaakt. Zo kunnen alle soorten houten op verschillende manieren afgewerkt worden. Dit zijn de soorten hout die er gebruikt wordt om de tv-meubels te maken. 

 • Eikenhout 

Staat bekend om zijn stevigheid en duurzaamheid. Door deze kenmerken is eikenhout nog steeds goed te bewerken en wordt voor allerlei projecten gebruikt 

 • Notenhout 

Is een massief houtsoort en is van donkere kleur. De houtsoort staat bekend om zijn sterkte en komt oorspronkelijk uit Noord- Amerika.  

 • Teakhout 

Is een duurzaam soort afkomstig uit Azië. Door zijn robuuste uitstraling is het soort meestal al te herkennen. 

 • MDF (medium density fibreboard) 

Is een houtsoort wat wordt gemaakt door houtvezels. Wanneer het in droge staat is wordt het samengeperst tot een houtige plaat. 

Hoe hoog moet een tv-meubel zijn? 

Wist je dat je nekpijn kunt krijgen door de hoe hoog de tv op het tv-meubel staat? Dat komt omdat je tv misschien te hoog staat waardoor je meer naar boven kijkt. Eigenlijk is het verstandig om een beetje naar beneden te kijken om nekpijn te voorkomen. Gelukkig bestaat er een rekensom om de hoogte van jouw tv-meubel te bepalen. Om de ideale hoogte te bepalen:  

Kijkhoogte – (2/3 hoogt tv-scherm) – voetstuk tv. 

Een klein voorbeeld = een voetstuk van 15 hoog cm en een televisiescherm van 80 cm hoog.  

100- (2/3*80) -15= 32 

Op basis van deze berekening is het verstandig om een tv-meubel met een hoogt van 32 cm te halen. 

Geef een reactie