Je bekijkt nu Nieuwe trap bestellen? Hou rekening met deze punten!

Nieuwe trap bestellen? Hou rekening met deze punten!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Bij het bestellen van een nieuwe trap zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Je kunt kiezen voor een geheel nieuwe trap, maar je kunt vaak ook een bestaande trap renoveren. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een nieuwe bekleding op de trap. Speciale opzetstukken voor de traptreden geven je bestaande trap een nieuwe look. Wanneer je momenteel nog geen trap hebt, is dit vanzelfsprekend geen optie. Waar moet je in zo’n geval op letten? In dit artikel lees je er meer over.

#1: materiaal van je nieuwe trap

Een eerste keuze die je moet maken, is het materiaal van de trap. Kies bijvoorbeeld tussen een houten trap, een metalen trap, enzovoorts. Het voordeel van een houten trap ten opzichte van een metalen trap, is het feit dat je het hout eenvoudig kunt bewerken. Dit is handig bij schade aan de trap, maar ook als je de uitstraling hiervan periodiek aan wilt passen. Schuur het hout lichtjes op en voorzie dit van een nieuw laagje lak.

#2: trapleuning bij de trap uitzoeken

Wanneer je voor een houten trap gaat, loont het om hier direct een trapleuning bij uit te zoeken. In het geval van een metalen trap, bijvoorbeeld een metalen wenteltrap, verkoopt men dit vaak als geheel inclusief bijpassende trapleuning. Heb je een houten trap? Dan staat een trapleuning van hout daar uiteraard het beste bij. Het voordeel van een trapleuning is het feit, dat dit je trap veiliger maakt.

#3: verschillende soorten trappen

Naast het materiaal en een bijpassende trapleuning speelt ook het type trap mee. Bij een vlizotrap hoef je bijvoorbeeld geen trapleuning te bestellen. Het is afhankelijk van de plek in huis waar je de trap wilt plaatsen, welk type trap het meest geschikt is. Als opgang naar zolder wordt bijvoorbeeld vaak een vlizotrap gebruikt. Daar waar je voor de opgang naar een hoogslaper een steektrap kunt gebruiken. Ook een molenaarstrap is een populair type trap.

#4: trap zelf plaatsen of laten monteren

Een vierde factor om rekening mee te houden is het verschil tussen een trap die je zelf kunt plaatsen en een trap die gemonteerd moet worden. Het voordeel van een bouwpakket trap, eenvoudig te bestellen via Houtcompleet.nl, is dat je goedkoper uit bent. Daarbij kun je de trap direct na levering hiervan monteren. Je bent niet afhankelijk van een externe partij.

Geef een reactie