Je bekijkt nu Kies voor sfeervolle meubels voor je nieuwe interieur

Kies voor sfeervolle meubels voor je nieuwe interieur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ga je verhuizen naar een nieuwe woning of wil je je huidige huis helemaal opknappen, dan zal je waarschijnlijk nieuwe meubels gaan kopen die goed bij het nieuwe interieur passen. Het is belangrijk dat dat er een goed en mooi geheel ontstaat, meubels bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in je interieur. Maar hoe kan je hier nou voor zorgen?

Voor welke woonstijl kies je?

Je zal waarschijnlijk al een goed idee hebben voor wat voor soort interieur je wilt gaan, wil je bijvoorbeeld een industriële uitstraling of ga je toch voor landelijk? Wanneer je hier een keuze in hebt kunnen maken, ga je goed kijken naar welke kleuren en materialen je er in terug wilt laten komen. Een goede tip is altijd om online naar inspiratie te zoeken, je hebt op het internet namelijk ontzettend veel woon/interieur websites en moodboards die je makkelijk kan vinden. Denk behalve de uitstraling, ook goed aan de functionaliteit. Heb je bijvoorbeeld vaak mensen over de vloer, dan is een grote hoekbank natuurlijk functioneler dan een 3-zitter. Een elementenbank is in dit geval ook ideaal, omdat je hierbij in de toekomst altijd nog flexibel bent als je deze uit wilt bereiden.

Veelgemaakte fouten

Omdat je zoveel keuze hebt op het gebied van vormen, kleuren en materialen is het uitkiezen van niet-passende meubels een veel voorkomende zaak. Hieronder vind je enkele veelgemaakte fouten zodat je hier rekening mee kunt houden.

● Teveel verschillende materialen. Wanneer er in een ruimte te veel verschillende soorten materialen en kleuren staat, komt dit heel erg druk en rommelig over. Het is belangrijk om het interieur neutraal te houden, zo creëer je namelijk rust.

● Teveel meubels. Buiten te veel verschillende materialen en kleuren, zorgen teveel meubels ook voor veel onrust.

● Te minimaal. Hoewel eenvoud niet erg is, moet een interieur natuurlijk niet saai zijn. Je kan het interieur interessanter maken met warme accessoires zoals mooie kussens of een tapijt.

Zorg dat de meubels bij elkaar passen

Het is natuurlijk belangrijk dat de meubels ook goed bij elkaar passen, om deze reden kiezen mensen ook vaak om meubels of zelfs het gehele interieur te laten maken bij een meubelmaker zoals https://anselmoome.nl/. Hierbij ben je er zeker van dat alle kleuren en materialen goed bij elkaar zullen passen, misschien wil je ook wel iets speciaals zoals een boomstamtafel? Ook voor zulke meubels ben je daar aan het goede adres.

Geef een reactie