Je bekijkt nu Kies de juiste inkt voor uw omgeving

Kies de juiste inkt voor uw omgeving

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Verantwoordelijk voor het geven van een nieuw leven aan omgevingen en het verzekeren van een kwalitatieve afwerking, hebben de verven in de loop van de tijd nieuwe versies gekregen – steeds specifieker voor verschillende soorten oppervlakken en ruimtes. De aankoop van de ideale verf is dan ook een avontuur geworden, gezien de talloze mogelijkheden die er op de markt zijn. De bouwmaterialenwinkels bieden een veelvoud aan verfsoorten voor elke zone van het huis, Trimetal verf, die zich onderscheidt door de presentatie van een grote verscheidenheid aan producten en het hebben van een superieure kwaliteit. Hoe zit het met het kennen van de mogelijkheden die elke verf te bieden heeft?

Latexverf

Latexverf, aangebracht op metselwerk en gipsplaten. Omdat het niet bestand is tegen vochtigheid of slecht weer, is het aangegeven voor droge binnenomgevingen (zoals slaapkamer en woonkamer). Om te kunnen worden gebruikt, moet de latexverf in water worden verdund, waardoor het droogproces sneller verloopt dan bij verdunde versies in oplosmiddelen (zoals epoxyverf). Een ander voordeel van dit proces is de lage geur die dit product uitademt. De afwerking van deze versie is alleen te vinden in de matte optie, aangezien de hars geen variaties in glans toestaat.

Acrylverf

De acrylverf heeft waterdichte eigenschappen, juist omdat deze met acrylharsen is vervaardigd. Het is daarom de meest geschikte versie voor buitenomgevingen die worden blootgesteld aan klimaatschommelingen en voor binnenruimten waar de aanwezigheid van water gebruikelijk is (zoals de keuken en de badkamer). In tegenstelling tot latexverven hebben de acrylverven verschillende afwerkingen: mat, semibril en satijn.

Epoxyverf

Verdund in oplosmiddelen hebben epoxyverven als belangrijkste kenmerken de slijtvastheid en waterdichtheid. Het wordt vaak aangetroffen in glanzende en satijnachtige afwerkingen. In tegenstelling tot latex- en acrylverf heeft epoxy een meer specifiek gebruik, omdat het aangegeven is voor het schilderen op waterdozen of vloeren en tegels. Het aanbrengen van het product is niet zo eenvoudig, omdat het proces technische kennis vereist, zodat er zich geen luchtbellen of gebreken in de verflagen vormen. Het ideaal is dus om te kiezen voor het inhuren van gespecialiseerde arbeidskrachten.

Verf voor de vloer

Garages, stoepen, parkeerplaatsen en balkons hebben een nieuwe look met de toepassing van vloerverven, verkrijgbaar in acrylversie. Omdat het product resistent is, kan het worden toegepast op plaatsen met een grote circulatie. De acryl producten zijn verkrijgbaar in een matte en glanzende afwerking. Ideaal om onvolkomenheden te verdoezelen, de eerste optie garandeert een uniforme uitstraling van de gebieden. De glanzende versie helpt om kleine defecten van de vloer te verbergen en heeft een goede weerstand tegen wassen.

Geëmailleerde verf

De geëmailleerde verf, die geschikt is voor het schilderen op hout of ijzer, vormt een beschermende laag op het oppervlak, waardoor deze beter bestand is tegen weersinvloeden. Opgelost in oplosmiddel, heeft dit product als handelsmerk zijn hoge glans. Er zijn echter versies die andere afwerkingen kunnen controleren – zoals mat, satijn en metaal. Het wordt aanbevolen om de geëmailleerde verf niet te gebruiken op metselwerk of gipsmuren, omdat deze gevoeliger zijn voor afschilfering en het ontstaan van luchtbellen tijdens het aanbrengen.

Geef een reactie