Je bekijkt nu Jouw pand verkopen; hier moet je goed op letten

Jouw pand verkopen; hier moet je goed op letten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Ben je van plan om op korte termijn jouw pand te gaan verkopen? Of heb je mogelijk al een overeenkomst met de nieuwe koper ondertekend? In beide situaties is het aan te raden om met de nodige aandachtspunten rekening te houden. Wat deze aandachtspunten precies zijn, vind je hieronder.

 

Marktconforme prijs Ga je jouw pand verkopen? Dan wil je hier uiteraard wel het juiste bedrag voor ontvangen. Het advies is daarom om te kijken naar andere panden – bij jou in de buurt – die recentelijk verkocht zijn. Als dit enigszins vergelijkbare panden zijn, kun je een goede vergelijking qua prijs trekken. Verder kan het ook geen kwaad om stevig te onderhandelen. Mocht je dit succesvol doen, sleep je er een nog hogere prijs uit.

 

Voorwaarden

Tevens is het verstandig om goed naar de voorwaarden te kijken. Stelt de nieuwe koper bijvoorbeeld een voorbehoudsclausule voor? Dan is het wellicht zaak om goed naar deze clausule te kijken. Idealiter verkoop je uiteraard jouw pand aan iemand die helemaal géén voorbehoudsclausules voorstelt. Daarmee ben je immers verzekerd van een snelle verkoop, zonder verdere problemen.

 

Verplichte documenten

Bij de verkoop van een pand is het zaak om op verschillende verplichte documenten te letten. Wist je bijvoorbeeld dat het verplicht is om het pand te laten taxeren? Daarnaast moet je ook de juiste documenten door een notaris op laten stellen. Overigens ligt de verantwoordelijkheid of uitvoering hiervoor niet altijd bij jou. In veel gevallen komt de uitvoering hiervan op het bordje van de koper.

 

Duidelijke afspraken

Maak met de koper hele duidelijke afspraken over de transactie. Maak bijvoorbeeld afspraken over de manier waarop het bedrag overgemaakt wordt. Maak ook afspraken over de staat waarin het pand afgeleverd wordt. En maak ook duidelijke afspraken over de opleverdatum van het pand. Des te duidelijker je deze afspraken maakt, des te kleiner de kans op mogelijke conflicten is.

Geef een antwoord