Je bekijkt nu Hoe schilder je een radiator?

Hoe schilder je een radiator?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Veel mensen vragen zich af bij het schilderen van hun huis hoe je de verwarming of radiator het beste kan schilderen. In deze blog geven wij je een paar tips hoe je jouw radiator het beste kan schilderen. Geen zorgen, we kunnen je alvast verklappen dat je niet je hele radiator van de muur hoeft te halen, dat scheelt hé?

Voorbereiding

Voordat je überhaupt een kwast aanraakt of de verfpot opentrekt is het verstandig je eerst goed voor te bereiden. Als eerste zorg je ervoor dat de thermostaat helemaal uitgeschakeld is. Pak afdekzeil of oude kranten en verspreid deze onder de verwarming en plak dit desnoods aan elkaar zodat er geen kiertje overblijft. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte waar je verft goed geventileerd wordt. Zet daarom zoveel mogelijk deuren en ramen open.

De behandeling

We zijn nog niet zover om de kwast te pakken. Eerst moet de verwarming schoon. Dit ga je doen met ontsmettingsmiddel. Dit zorgt voor betere hechting van de verf. Daarna ga je de radiator schuren. Maak alles daarna stofvrij zodat er begonnen kan worden met verven. Begin eerst met gronden. Gebruik een goede grondverf die wordt aangeraden door aangeschreven schilderaars of verfwinkels. Zorg dat je een royale laag grondverf aanbrengt zodat alles goed bedekt is. Dit kan uiteraard met kwast of roller. Wanneer de grondlaag is opgedroogd (hier zul je minimaal 4 uur voor moeten wachten) ga je beginnen met de laatste stap. Verf in hetzelfde patroon de verarming, maar dan met de normale verf en laat dit 24 uur drogen.

Afronding

Het zal nu de komende dagen naar verf ruiken maar dit is volstrekt normaal en hier hoef je je geen zorgen om te maken. Verwijder de afplaktape van alle randen, buizen en kozijnen en zorg ervoor dat je dit doet terwijl de verf nog nat is. Dit voorkomt eventuele lijmresten.

Schilderwerk uitbesteden

Let op, dit was een knopte beschrijving van de werkzaamheden bij het schilderen van een radiator. Het schilderen van een radiator is echter erg secuur werk. Wanneer je niet zeker bent van je zaak of je wil gewoon weten dat dit 100% goed gebeurd, huur dan een schildersbedrijf in. Zij zijn gespecialiseerd in deze werkzaamheden. Ook voor buitenschilderswerk is het verstandig om een professioneel schildersbedrijf te contacten voor de mogelijkheden.

Geef een antwoord