Je bekijkt nu Hoe maak je een houten vloer schoon?

Hoe maak je een houten vloer schoon?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een houten vloer is bij uitstek een vloer met een lange levensduur en gaat normaal gezien decennialang mee. Toch ontkomt u niet aan regelmatig onderhoud. Naast dat u uw vloer zo veel mogelijk vrij moet houden van stof of zandkorrels, zijn er nog bepaalde vormen van periodiek onderhoud die u niet moet vergeten. Het is noodzakelijk om uw houten vloer schoon te maken, maar hoe maak je een houten vloer schoon?

Soort houten vloer

Hoe u uw houten vloer het beste schoon kunt maken hangt af van of uw vloer is afgelakt of niet. Over het algemeen zijn alle hedendaagse houten vloeren afgewerkt, echter hoeft dit dus niet altijd zo te zijn. Een afgewerkte vloer is voorzien van een sterke, slijtvaste laklaag die het hout beschermt.

Afgewerkte houten vloer, hoe maak je die schoon?

Afgewerkte houten vloeren zijn vaak voorzien van een laklaag. De meeste laklagen zijn waterbestendig en kunnen dus eenvoudig worden schoongemaakt met een sopje water en wat afwasmiddel of een zacht wasmiddel. Let er wel op dat u niet te veel water gebruikt, dit zal de houten vloer niet ten goede komen. Probeer wanneer u de houten vloer schoon wilt maken met water, de doek of dweil eerst goed uit te wringen.

Onbehandelde houten vloer, hoe maak je die schoon?

Een onbehandelde houten vloer absorbeert water en dat zorgt voor watervlekken of zelfs schimmel. Het is dus aan te raden een onbehandelde houten vloer niet schoon te maken met water. Voor een onbehandelde houten vloer bestaat een speciale vloerwas. Zorg dat u hiervan niet te veel gebruikt en uw onbehandelde houten vloer zal weer stralen.

Hoe maak je een houten vloer schoon?

Het schoonmaken van een houten vloer is geen moeilijke klus, echter is het wel goed om te weten hoe u dit doet. Wij raden aan om na het schoonmaken zoveel mogelijk water wat nog op de vloer ligt te verwijderen. Dit kan namelijk in het hout trekken. Wat ook helpt is om ramen en/of deuren te openen in huis. Zo kan de vloer goed doortochten en sneller drogen. Het is ook aan te raden om geen schoenen o.i.d. te dragen tijdens het dweilen. Door het vuil onder uw schoen kunt u dan waarschijnlijk opnieuw beginnen.

Houten vloer kopen?

Op zoek naar een prachtige houten vloer? Bij Luxury Floors koopt u goedkope houten vloeren of parketvloeren van de beste kwaliteit. U vindt hier het goedkoopste parket van topmerken al vanaf €12,99 per m², inclusief btw. Luxury Floors heeft een ruim assortiment houten vloeren met een clickverbinding en een houten toplaag. Deze lamelparket vloeren zijn niet te onderscheiden van massieve hardhouten vloeren. Bekijk gauw ons assortiment. Wilt u uw houten vloer ook door ons laten leggen? Ook hierin leveren wij topkwaliteit tegen een scherpe prijs.

Geef een reactie