Je bekijkt nu Hoe krijg ik een industriële look in huis?

Hoe krijg ik een industriële look in huis?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Er zijn verschillende stijlen die je in huis kan nemen. Je kan er voor kiezen om een landelijke stijl te nemen, maar ook bijvoorbeeld een industriële look. Een industriële is een ontzettend populaire manier van een huis stijlen in de afgelopen jaren en naar verwachting zal die trend voorlopig ook nog wel blijven. Toch is het niet altijd makkelijk om alles te vinden precies zoals je het op internet vindt of in je hoofd hebt bedacht. Toch kan een industriële stijl best makkelijk te vinden zijn wanneer je je houdt aan bepaalde principes. In deze tekst gaan we kijken hoe je een industriële look in huis kan krijgen.

Wat is een industriële look?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, heeft een industriële look vooral te maken met het plaatsen van industriële materialen in huis. Dat zijn dus materialen die in de industriële tijd vooral werden gebruikt, maar die je ook nu nog veel ziet in fabrieken en andere industriële ruimtes. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan beton, metaal of staal. Meubels en accessoires die gemaakt zijn van deze materialen passen heel goed thuis in een industriële stijl. Je kan ook denken juist aan andere materialen zoals hout, maar dan wel de ruwere houtsoorten zoals bijvoorbeeld steigerhout. Een combinatie van verschillende materialen zorgt ervoor dat het een industriële look krijgt. We gaan een kijkje nemen bij wat voorbeelden.

Meubels

Allereerst voegen meubels natuurlijk een hoop toe aan een industriële look in huis. Je kan hierbij denken aan banken of tafels gemaakt van steigerhout of juist andere houtsoorten. Ook kun je denken aan tafels die juist afgewerkt zijn met metaal. Een bank zit natuurlijk niet lekker wanneer deze gemaakt is van beton of metaal en daarom kan een stoffen bank ook gewoon in een industriële stijl. Ook kun je kiezen voor een grove leren bank omdat dit ook prima thuis hoort in een industriële look. De overige meubels kunnen van allerlei industriële materialen gemaakt zijn zolang het maar ruw en grof is. Toch komt een look niet alleen van de meubels, maar ook juist van de muren en de vloer in een woning.

Muren en vloer

De muren en vloer die horen bij een industriële zijn dus ook vaak gemaakt van industriële materialen. Een vloer met een betonlook past bijvoorbeeld prima thuis in een industrieel interieur, maar ook een grove houten vloer kan heel goed bij de rest passen. De muur is vaak in neutrale tinten zoals bijvoorbeeld grijs, maar ook juist kleuren die koel tonen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een grijs/blauwe tint of aan een grijs/bruine tint.

Accessoires

Vaak maakt het gebruik van accessoires een woning helemaal af en ook bij een industriële look is dat het geval. Je kunt en hoop verschillende accessoires toevoegen om het huis een meer industriële look te geven. Denk bijvoorbeeld aan kaarsenhouders van beton of fotolijstjes gemaakt van staal. Je kan qua accessoires alle kanten op wanneer je probeert een industriële look te maken.

Kijk voor meer informatie over wonen op www.woningfacts.nl.

Geef een reactie