Hoe kies je een fijn dekbed?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als het gaat om een goede nachtrust is een fijn dekbed onmisbaar. Het is namelijk zo dat mensen een voorkeur hebben voor een type dekbed. Door erachter te komen wat jouw favoriete type dekbed is kan dit weleens jouw nachtrust bevorderen. Maar, hoe kies je dan dat dekbed? in dit artikel lees je hoe je dit het beste kunt doen. Om de juiste keuze te kunnen maken moet je weten waaruit de keuze überhaupt bestaat, zo heb je verschillende materialen en kun je kijken naar seizoensgebonden dekbedden. Ben je ben je hier benieuwd naar, lees dan verder.

Warmteklassen

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen 4 warmteklassen voor dekbedden. De vraag is, welke zijn er?

Hieronder de 4 warmteklassen op een rijtje:

Warmteklasse 1: de warmste klasse, het best geschikt voor de winter. Vaak met als vulling wol of dons.

Warmteklasse 2: warm en ook geschikt voor de winter. Hoewel deze klasse over het algemeen geschikt is voor de meeste winternachten is deze niet zo dik als warmteklasse 1.

Warmteklasse 3: de derde klasse is geschikt voor de lente en herfst en is hiermee dus een ideale klasse voor één dekbed voor alle seizoenen. Je ligt namelijk niet te zweten in de zomer maar hebt het ook niet extreem koud in de winter.

Warmteklasse 4: koel in de zomer, dit is ideaal voor warme dagen wanneer je niet onder een dik dekbed wil liggen. Warmteklasse 4 is de beste optie als het gaat om een zomer dekbed.

De tip is dus om te kijken naar welke type dekbed je nodig hebt en aan de hand daarvan een keuze te maken. Je kunt echter ook altijd gaan voor een 4 seizoenen dekbed.

De vulling

De kwaliteit en het isolerend vermogen hangt natuurlijk grotendeels af van het materiaal van de vulling. Zo staat hierboven beschreven dat de warmteklasse 1 zich onderscheidt doordat het vaak een ganzendons dekbed is. Dit type heeft een sterk isolerend vermogen maar is daarentegen wel licht.

Naast dons heb je ook vullingen als katoen, wol en bamboe en natuurlijk niet te vergeten; synthetische vulling. Waar je naar kunt kijken is de behoefte van isolerend vermogen en of je waarde hecht aan het gewicht. Zo zijn wol en dons bijvoorbeeld erg lekker warm, maar dons is ten opzichte van wol lichter. Waar je bij het kiezen van een fijn dekbed dus vooral op moet letten is de warmteklassen en de vulling.

Geef een antwoord