Je bekijkt nu Hoe kan je jouw huis of pand beschermen tegen brand?

Hoe kan je jouw huis of pand beschermen tegen brand?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Tegenwoordig is het verplicht voor ieder huishouden en bedrijf om rookmelders in huis te hebben. Op deze manier wordt brand eerder gedetecteerd waardoor er ook sneller actie ondernomen kan worden. Hoewel je natuurlijk hoopt nooit een brand mee te maken, bestaat de kans nou eenmaal wel dat dit gebeurt. In dit geval is het dan belangrijk om goed voorbereid te zijn. Dit kan met brandblussers, blusdeken, brandwerende deur en brandwerende elektra zijn. Wanneer je woning of pand goed voorbereid is, zal de brand het gebouw veel minder kunnen schade en kan je jezelf sneller in veiligheid brengen.

Wat zijn brandwerende deuren?

Brandveilig-nederland.nl is onder andere een website waar je brandwerende deuren kan bestellen. Deze deuren zijn zeer handig om te gebruiken in plekken waar je sneller kans hebt op een brand, bijvoorbeeld in een fabriek, maar ook voor in huis zijn ze een veilige optie.

Deze deuren zijn er in verschillende maten, kleuren en modellen maar hebben uiteindelijk allemaal dezelfde werking, namelijk de brand zo lang mogelijk tegenhouden. Hierdoor kan je kiezen uit een brandwerende deur voor 30 minuten of een brandwerende deur voor 60 minuten. Dit houdt in dat het ongeveer 30 of 60 minuten duurt voordat de deur ook verbrand is.

Voor de kleine brandjes

De kans dat je een klein brandje hebt is natuurlijk veel groter dan dat je een hele grote brand krijgt. Hierdoor is het dus belangrijk dat je bepaalde blus spullen in huis hebt. Zo is er de kleine brandblusser. Een compacte maat die je makkelijk in huis kan plaatsen voor het geval dit nodig is.

Aangezien veel branden in de keuken ontstaan, is het zeer belangrijk om een blusdeken in de buurt te hebben. Niet iedere brand kan je met water of een brandblusser stoppen. Sterker nog, het kan het soms zelfs erger maken.

Geef een antwoord