Je bekijkt nu Het aanschaffen van een vloerverwarming

Het aanschaffen van een vloerverwarming

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Tegenwoordig proberen veel mensen zo duurzaam mogelijk te leven, dit biedt veel voordelen. Hoe duurzamer de mens wordt, hoe beter dit voor het milieu is. Het is namelijk een feit dat het momenteel niet goed gaat met het milieu. De huidige maatschappij streeft dan ook naar een milieuvriendelijke maatschappij. Het is belangrijk dat iedereen hier een steentje aan bijdraagt. Als je dit artikel leest, dan is de kans groot dat je overweegt gebruik te maken van vloerverwarming. In veel gevallen is dit een duurzame manier om je woning te verwarmen. Bovendien komt dit type verwarming ook met andere voordelen. In dit artikel lees je precies hoe vloerverwarming werkt en welke voordelen het heeft.

Wat is vloerverwarming?

De naam zegt het al, vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Deze vorm van verwarming is al een lange tijd populair. Je zou het misschien niet verwachten, maar zelfs de Romeinen hadden vloerverwarming. Zij maakten gebruik van warme lucht, afkomstig van houtvuur, die ze door een holle ruimte onder de vloer lieten stromen. Sinds de twintigste eeuw zijn er verschillende systemen. Je kunt hierbij aan elektrische systemen denken, maar ook aan systemen die gebruik maken van water om de vloer te verwarmen. Warm water kan vanaf de cv-ketel of warmtepomp door buizen gepompt worden, waardoor het gehele vloeroppervlak wordt verwarmd. De ruimte wordt op deze manier zeer constant verwarmt. Het is al mogelijk om een ruimte te verwarmen met water van 25 tot 30 graden. Moderne systemen voor vloerverwarming maakt dan ook gebruik van veel lagere temperaturen om de woning te verwarmen.

De voordelen

Er zitten ontzettend veel voordelen aan deze vorm van verwarming. Niet voor niets is deze vloerverwarming de laatste jaren zo in populariteit gestegen. Dit systeem zorgt ervoor dat er sprake is van een constante verwarming. Je vloer blijft de warmte goed vasthouden. Dit resulteert weer in lagere stookkosten en is bovendien duurzamer dan een radiator. Een normale radiator maakt gebruik van warm water met een temperatuur van wel 75 tot 90 graden, terwijl vloerverwarming gebruik maakt van water met een temperatuur van 25 tot 35 graden. Daarnaast vinden veel mensen een warme vloer ook aangenaam.

De warmte van een vloerverwarming wordt beter over de woning verdeeld, doordat het gehele oppervlakte verwarmd wordt. Kortom, vloerverwarming biedt ontzettend veel voordelen. De prijs van vloerverwarming kan sterk verschillen. Veel mensen denken dat het installeren van vloerverwarming alleen mogelijk is met tegels. Dit is echter niet waar, je kunt dit type verwarming bijvoorbeeld ook combineren met laminaat. De laatste jaren is deze vorm van verwarming steeds goedkoper geworden.

Andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen

Wil jij je huis nog duurzamer maken? Dat is zeker mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van zonnepanelen. Zonnepanelen in combinatie met een ander verwarmingssysteem dan de radiator zal resulteren in significant lagere energiekosten. Op de lange termijnen zullen dergelijke investeringen zichzelf vrijwel altijd terugbetalen. Als je eenmalig investeert, pluk je hierna dus een langere tijd de vruchten van een duurzamere woning.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van vloerverwarming bij jou thuis? De experts van Vloer en Raamdecor vertellen je er graag meer over.

Geef een reactie