Je bekijkt nu Haal de kerst in huis met deze kerstdecoratie

Haal de kerst in huis met deze kerstdecoratie

De decembermaand… Een maand van gezelligheid, kerstcadeautjes kopen voor elkaar en samenzijn met vrienden en familie. Wanneer je een kerstdiner gepland hebt staan of gewoon graag je huis in de kerstsferen wilt inrichten, kun je dat maar beter goed doen. Een mooi gedecoreerd huis draagt immers bij aan de kerstsfeer. In dit artikel lees je alles over kerstdecoraties en hoe je jouw huis tot een waar kerstpaleis kunt omtoveren.

Koop een kerstboom

Het eerste waar je aan denkt bij Kerstmis is natuurlijk een mooie kerstboom! Deze mag dan ook niet ontbreken als je jouw huis helemaal in de kerstsferen wilt inrichten. Groot, klein, echt of kunst, het maakt niet uit wat voor een soort boom je kiest, als je hem maar in huis zet! Tuig de boom vervolgens mooi op met lichtjes, slingers, ballen en een piek en leg er een mooie pot of kleed omheen om hem af te stijlen. Bij Warentuin heb je ruime keuze uit verschillende soorten kerstbomen en decoratiemateriaal om jouw kerstboom te stylen.

Hang een mooie kerstkrans aan de deur

Veel gezien in Amerika en tegenwoordig ook steeds meer in Nederland. De kerstkrans maakt een voordeur gelijk veel mooier, sfeervoller en ‘kerstachtig’. De cirkel zou staan voor het oneindige omdat deze geen eind heeft. Een cirkelvormige kerstkrans staat ook voor hoop en vreugde. Geen wonder dus dat veel mensen een kerstkrans prachtig vinden en hem ophangen aan de deur. Je kunt een kerstkrans kant en klaar kopen bij een tuincentrum, maar je kunt er ook zelf eentje maken. Dit lijkt heel moeilijk, maar het is vrij eenvoudig om te maken. Hiervoor heb je een metalen of strooien basis nodig om de takken aan te bevestigen. Daarnaast heb je wat gekleurd metaaldraad nodig om de takken mee vast te maken, en natuurlijk alle takken en decoratie-items die je in jouw krans wit verwerken.

Decoreer jouw voortuin in kerststijl

Een onderhoud tuin kun je ook in de kerststijl decoreren. Vind je het lastig om jouw tuin regelmatig te onderhouden? Dan is een onderhoudsarme tuin ideaal voor jou. Of je nu een onderhoudsarme of juist een arbeidsintensieve tuin hebt, met decoratie kun je iedere tuin tot een kerst-tuin omtoveren. Kies bijvoorbeeld voor een paar dennentakken en ballen in een mooie pot in de voortuin. Heb je een boom staan? Dan kun je ook een paar plastic XL kerstballen erin hangen. Of misschien heb je wel een mooie conifeer of buxushaag staan. Deze kun je van lampjes voorzien, om dat kerstgevoel door te trekken in je tuin.

Plaats (kleine) kerstversieringen verspreid in je huis

Je woonkamer hoeft natuurlijk geen showroom te worden, maar je kunt wel op strategische plekken kleine kerststukjes plaatsen. Hier en daar een paar kersttakken en wat waxinelichtjes doen al wonderen voor de sfeer.

Geef een reactie