Je bekijkt nu Ga je je huis verkopen? Dit komt er allemaal bij kijken

Ga je je huis verkopen? Dit komt er allemaal bij kijken

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Heb je besloten om je woning te gaan verkopen en op zoek te gaan naar een ander stekje? Dan breekt er waarschijnlijk een spannende tijd voor je aan, want hij een huis verkopen komt heel wat kijken. Dit artikel helpt je bij het verkoopproces en zorgt ervoor dat jij aan alle belangrijke dingen denkt bij het verkopen van je huis.

De juiste voorbereidingen treffen

Een goed begin is het halve werk en het treffen van goede voorbereidingen is dus erg belangrijk. Een verkoopmakelaar kan je hierbij helpen. Hij neemt je een aantal belangrijke taken uit handen als je een huis gaat verkopen:

  • De verkoopmakelaar regelt bijvoorbeeld het verkoopbord.
  • De verkoopmakelaar ontwikkelt promotiemateriaal om je huis onder de aandacht te brengen.
  • De verkoopmakelaar plaatst advertenties op verschillende mediums.

Door deze dingen goed af te stemmen met je makelaar kunnen jullie tot een goed resultaat komen. Dit geldt ook voor de vraagprijs: deze moet niet te hoog, maar ook niet te laag zijn. Het enige wat jij vervolgens nog moet doen is je woning verkoopklaar maken.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Is de verkoopfase aangebroken, dan begint het pas echt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een open huis te organiseren om zoveel mogelijk belangstellenden te trekken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon losse bezichtigingen houden. Je verkoopmakelaar is een onmisbare schakel in dit proces, aangezien hij of zij de bezichtigingen leidt en het huis zo goed mogelijk weet te verkopen.

Zijn er eenmaal mensen met concrete interesse, dan begint de onderhandelingsfase. Dit is iets wat je het beste aan je makelaar kunt overlaten. Je kunt ervoor kiezen om geïnteresseerden te laten bieden en vervolgens het hoogste bod te laten winnen. Bij heel populaire woningen is dit een veelgebruikte methode. Maar ouderwets onderhandelingen voeren is natuurlijk ook een optie.

De overdracht

Is de verkoop van je woning eenmaal rond, dan rest er alleen nog een afspraak met de notaris om de puntjes op de i te zetten. Wat je niet moet vergeten is het overzetten of opzeggen van je verzekeringen. Het zou zonde zijn om te betalen voor een woning waar je niet woont. Ten slotte is het tijd om zelf te gaan verhuizen. Veel woonplezier gewenst!

Bron: https://www.workmakelaardij.nl/

Geef een reactie