Je bekijkt nu Een rolhor voor de deur aanschaffen

Een rolhor voor de deur aanschaffen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens last van insecten in huis. Het kan een vervelende mug zijn die je ’s nachts wakker houdt, maar ook een vervelende vlieg die je maar niet te pakken krijgt. Welke insecten het dan ook mogen zijn, er is bijna niemand die blijft wordt van de kriebelende beestjes in huis. Gelukkig is er tegenwoordig een vrij simpele manier om dit tegen te houden. Namelijk door een rolhor voor de deur aan te schaffen. Dit is daarnaast namelijk ook helemaal geen ingewikkelde opgave.

Een hor voor de deur plaatsen

Je kunt namelijk in een hoop bouwwinkels of via het web gemakkelijk een rolhor voor de deur aanschaffen. Een rolhor voor de deur is namelijk de perfecte manier om een huis te beschermen tegen ellende van buitenaf. Uiteraard is de hor niet bestand tegen inbrekers, maar wel tegen insecten en andere kleine ongedierte. Wanneer de hor naar beneden wordt gerold, kunnen deze vervelende beesten namelijk niet zomaar binnen komen. Insecten zijn te groot om door het gaas te kunnen terwijl het gaas zuurstof en een fris windje dan weer niet tegenhoudt. Daarvoor is het gaas dus ook weer net groot genoeg. Ideaal dus voor een deur die je in de zomer graag open wil hebben. Een rolhor is te krijgen in verschillende formaten en dat komt natuurlijk omdat deuren ook in een hele hoop verschillende formaten te krijgen zijn. Het is belangrijk dat de hor goed aansluit op de deur. Wanneer dat niet het geval is, ontstaat er ruimte waardoor de insecten alsnog een weg naar binnen weten te vinden. Wanneer de hor te groot is sluit hij namelijk niet af en dat geldt ook voor wanneer de hor te klein is. Hierdoor kunnen insecten gewoon binnen komen en heeft de hor dus geen zin. Voor een goede hor is het dus belangrijk dat hij aansluit op de deur.

De voordelen van een rolhor

Het grootste voordeel is uiteraard dat er geen insecten in huis kunnen komen. Het gaas is namelijk zo fijn dat de insecten er tegen aan vliegen en ook niet door heen passen wanneer zij proberen te klimmen. De insecten kunnen dus op geen enkele manier door de deur vliegen. Daar komt nog eens als voordeel bij dat dit er voor zorgt dat je in de zomer lekker de deur open kan laten staan. Uiteraard alleen als je thuis bent voor inbraakgevaar. Hierdoor kan er een lekker briesje naar binnen komen. Een rolhor is daarnaast ook nog eens passend voor alle deuren in lengtes. Het is daarnaast wel belangrijk om te kijken naar een hor die passend is bij de breedte van de deur. Anders komen de insecten er alsnog doorheen.

Bron: https://www.doehetzelf.nl/ 

Geef een antwoord