Je bekijkt nu Een prusa i3 mk3s+ kopen als ontwerper

Een prusa i3 mk3s+ kopen als ontwerper

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een 3D printer kopen is aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen. Een doelgroep die hierin vooroploopt is de groep van ontwerpers. Door de komst van de printer is er in korte tijd heel veel meer mogelijk geworden. Een investering in één van de modellen doen is daardoor dus ook een goed idee. Het maakt allerlei nieuwe manieren van ontwerpen mogelijk. Juist om die reden is het dus ook zo dat de ontwerpers er steeds vaker voor kiezen om op deze manier te werken. Wanneer je de mogelijkheden goed kent, is er ook veel uit de printer te halen.

Beginnen met de materiaalkeuze

Het is wel belangrijk om een aantal zaken op een rij te hebben. Een 3D printer kopen wordt dan een stuk makkelijker. Het gaat bijvoorbeeld om het materiaal dat je gebruikt. In de meeste gevallen wordt er gewerkt met ABS en PLA. In sommige gevallen gaat het om één van beide, maar in andere gevallen zijn het printers die de materialen door elkaar kunnen gebruiken. Er zijn ook printers die hele andere materialen gebruiken. Een voorbeeld is het printen met nylon. Het wordt daardoor gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan met dit soort materialen.

Snel de printer begrijpen

Een 3D printer kopen is tegenwoordig ook gemakkelijker doordat de printers meer op de gebruikers zijn aangepast. De compacte desktopmodellen, zoals bijvoorbeeld een prusa i3 mk3s+ zijn gemakkelijk in de werkkamer of op kantoor te plaatsen. Dat ze ook heel gemakkelijk te begrijpen zijn is daar dan ook een logisch gevolg van. Vooral het bedienen is een stuk gemakkelijker geworden. De meeste nieuwere modellen zijn meer en meer smart geworden. Zo is het voor iedereen makkelijker om er het maximale uit te halen. Wanneer je er dan in investeert, dan kan je er ook snel mee aan de slag gaan en maken wat je wil maken.

De printers goed vergelijken

Een 3D printer kopen vraagt wel om een investering. De printers zijn beter betaalbaar dan ooit, maar dan is het nog altijd wel belangrijk om direct de juiste keuze te maken. Dat is goed mogelijk door de verschillende printers naast elkaar te leggen. Op die manier is het goed mogelijk om de modellen te vinden die je precies kunnen helpen te maken wat je wil maken. Er zijn steeds meer zaken die je flexibel kunt toepassen. Denk bijvoorbeeld aan mogelijkheden op het gebied van het uitneembaar heated bed. Kennis van deze zaken maakt het kiezen een flink stuk gemakkelijker.

Prusa i3 mk3s+ kopen? Dan bezoek onze website!

Geef een reactie