Een gietvloer is een echte blinkvanger in huis

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een gietvloer is een vloer die vloeibaar wordt aangebracht en die nadat hij droog is een dunne naadloze laag vormt op jouw ondervloer. Je kent gietvloeren ongetwijfeld van winkels, sporthallen en parkeergarages, maar nu worden ze ook regelmatig in woningen geplaatst. Dat komt niet alleen doordat ze bijzonder praktisch en hygiënisch zijn, maar ook doordat een goede gietvloer een heel bijzonder uiterlijk heeft. Besluit jij om deze vloer in huis te laten leggen, dan voeg je een echte blikvanger toe aan je interieur. Hier lees je meer over gietvloeren, de verschillende opties en de voordelen. 

Wat is een gietvloer? 

Gietvloeren bestaan uit een kunsthars (epoxyhars of polyurethaanhars) waaraan een poeder wordt toegevoegd om een bepaalde kleur of effect aan de vloer te geven. Er zijn ook gietvloeren die gemengd worden met steentjes voor wat meer structuur. Het voordeel van deze methode is dat je de keuze hebt uit een groot aantal kleuren en effecten. Alle RAL-kleuren zijn een optie, maar ook een combinatie van kleuren, grijze beton imitaties, warme aardekleuren en de toevoeging van glitter en spikkels behoren tot de mogelijkheden. Deze worden samen met het hars op de vloer gegoten waarna het uithardt en er een naadloze, dunne en zeer sterke vloer overblijft. 

Waarom zijn gietvloeren zo mooi 

Een gietvloer zal direct de aandacht trekken van iedereen die binnenkomt. Dat komt doordat ze een heel bijzonder uiterlijk hebben dat eigenlijk geen andere vorm van vloerbedekking kan evenaren. Gietvloeren zijn egaal en naadloos, waardoor ze strak en bijna minimalistisch lijken. Door twee tinten te mengen wordt er een soort van marmer effect gecreëerd, wat juist een warm en huiselijk uiterlijk geeft. Gietvloeren zijn ononderbroken en glad en dat levert een schitterende en unieke vloer op. 

De voordelen van gietvloeren

Gietvloeren van G-Vloeren hebben ook een aantal voordelen. Door deze goed door te nemen bepaal je of het de juiste vloer is voor jouw woning en omstandigheden. 

  • Gietvloeren zijn strak, naadloos en in een groot aantal uitvoeringen te krijgen. 
  • Ze zijn hygiënisch, onderhoudsarm en ideaal voor mensen met kleine kinderen, huisdieren of een allergie. 
  • Een kwalitatieve gietvloer gaat gemakkelijk 50 jaar lang mee. 
  • De prijzen per vierkante meter beginnen al bij €40. 
  • Door de grote veelzijdigheid van de gietvloer is er voor ieder interieur een geschikte optie te vinden. 
  • Gietvloeren worden in verschillende lagen gelegd. Elke laag moet individueel drogen. Hierdoor kan de specialist die hiermee bezig is geweest er voor zorgen dat de vloer egaal en duurzaam is. 
  • Omdat een gietvloer uit één stuk bestaat, is repareren iets lastiger. Gelukkig komen beschadigingen niet veel voor, maar als dat wel gebeurt wordt het egale karakter direct onderbroken. Het is lastig om dat te repareren en dat karakter zoals voorheen terug te krijgen, maar gelukkig niet onmogelijk. 

Geef een antwoord