Je bekijkt nu Een anhydriet dekvloer laten leggen

Een anhydriet dekvloer laten leggen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Lees hier over het gemak van een anhydriet dekvloer laten leggen. Ondanks dat een anhydriet vloer niet voor overal geschikt is heeft het voordelen t.o.v. een cementvloer laten strijken. Lees in deze tekst over de voor- en nadelen van een anhydriet dekvloer laten leggen.

Snel alles mooi weggewerkt

Anhydriet bestaat uit gips, zand en water. Het is ook weer zo’n gietvloer, dus makkelijker te leggen dan een cementvloer die je af moet strijken. Gietvloeren is een antwoord op de slechte arbeidsomstandigheden die bouwvakkers hebben tijdens het afstrijken van vloeren. Bouwvakkers zaten te veel op de knieën, dat is geen gezonde houding, en als reactie daarop kwamen er tal van gietvloeren en anhydriet is er één van. De werkwijze ziet er dan ook eenvoudig uit. Op de betonnen werkvloer in een huis of woning, die niet precies glad en vlak is, liggen de leidingen van de vloerverwarming. Eventueel daartussen nog wat andere buizen en leidingen. Precies zoals het zegt, gietvloer, wordt de anhydriet gegoten en met een trekker verwerkt. Oneffenheden kunnen niet ontstaan omdat anhydriet vloeibaar is, de leidingen op de werkvloer zijn direct onzichtbaar weggewerkt. Vanwege de goede thermische geleiding werkt de vloerverwarming optimaal.

Anhydriet is niet voor overal

Langzamerhand heeft de anhydriet dekvloer zichzelf op alle fronten bewezen. Het is toegepast in de renovatie- en nieuwbouwwoningen, kantoren, garages en andere bedrijven. De anhydriet dekvloer is met alles af werken zoals tapijt, tegels, laminaat, PVC, enzovoort. Omdat anhydriet gips bevat is de vloer niet bestand tegen vocht. In ronduit natte ruimtes, zoals badkamers, is het beter om geen anhydriet toe te passen. Anhydriet kan goed tegen warmte, maar echt een hitte van meer dan vijftig graden gaat weer niet. Voordat je een anhydriet dekvloer laat leggen is het belangrijk dat je weet wat je in die ruimte gaat doen. Als je het gebruikt in een woonhuis met vloerverwarming met daar overheen een laminaatvloer, dan heb je de beste vloer die er is. Ook op de lange termijn blijft de vloer goed, eer dat een anhydriet dekvloer gaat scheuren is het hele pand op z’n einde.

Zo gelegd

Als het voorwerk, het leggen van de vloerverwarming en andere leidingen, gedaan is ligt de vloer er zo in. Met een pomp spuiten de bouwvakker de vloeibare anhydriet tot het een vloer is van ongeveer vijf centimeter dik. Online staan de tarieven voor het laten leggen van een anhydriet dekvloer, en die variëren nogal. Laat voor een anhydriet dekvloer laten leggen offertes maken.

Bron: www.atmyhome.nl

Geef een reactie