Je bekijkt nu Deurgrepen in de stijl van uw deur

Deurgrepen in de stijl van uw deur

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Als u mooie deuren heeft, of het nu oude of nieuwe zijn, dan hoort daar ook mooi deurbeslag bij. De deurgrepen die u kiest voor uw deuren hebben een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van de kamer en tenslotte van heel uw woning. Kies niet zomaar deurgrepen maar zorg ervoor dat de grepen volledig bij de stijl van uw woning passen. Wat zijn zoal de mogelijkheden? Wij geven u hier alvast een aantal tips.

Deurgreep of deurkruk, is er een verschil?

Er is wel degelijk een verschil tussen een deurgreep en een deurkruk. Een deurkruk is een handvat waarmee men de deur openmaakt door het naar beneden te drukken. Daardoor komt het stukje metaal dat in het deurkozijn zit los en gaat de deur open. Een deurgreep wordt meestal gemonteerd op een deur die open schuift of een deur die geen slot heeft. Deurgrepen zijn over het algemeen U-vormig. Deurgrepen kunnen ook wel in de deur ingewerkt zijn en dus gelijk vallen met het oppervlak van de deur. Maar of het nu gaat over deurgrepen of deurkrukken, hier gelden dezelfde regels: kies ze in de stijl van uw deur.

Strak, modern, klassiek of stoer?

Laten we even de verschillende stijlen overlopen en bekijken welke deurgrepen hier bij passen. Als we beginnen bij de moderne, minimalistische of Scandinavische stijl, dan horen hier handgrepen bij met een strakke eenvoudige look. Meestal wordt er voor de kleur wit gekozen omdat in deze stijlen ook heel veel wit voorkomt. Ook zwart of chroom passen goed bij modern. Strakke, hoekige of licht afgeronde vormen zijn ideaal. Qua materialen kunnen kunststof, metaal of een witte afwerking. Bij de industriële stijl horen zware, stoere handgrepen. Denk aan zwart metaal, messing, koper of een roest afwerking. De lijnen zijn strak en krullen of franjes zijn ‘not done’.

Deurgrepen in de klassieke of landelijke stijl vertonen veel versieringen. Denk maar aan bloemmotieven, krullen, gedraaide delen of groeven. Ze bestaan soms uit twee verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan een metalen greep waarbij het gedeelte dat u met uw handen vastneemt uitgewerkt is in hout of zelfs porselein.

Combineer de deurgrepen van uw deuren

Uiteraard zijn deurgrepen niet de enige ornamenten in uw huis. Zorg ervoor dat de deurgrepen perfect passen bij de andere onderdelen van het deurbeslag: scharnieren en rozetten bijvoorbeeld. Of denk eraan om de deurgrepen te laten aansluiten bij de handvaten van uw kasten. Kies ze in het zelfde materiaal als uw verlichting: metaal, messing, chroom of strak wit bijvoorbeeld. Denk ook aan tafelpoten of het frame van uw eetkamerstoelen die in hetzelfde materiaal als uw deurgrepen zijn vervaardigd. Hoe meer u op de details let en hoe meer u uw deurgrepen in uw interieur integreert, hoe stijlvoller het geheel wordt.

Bron: homewishez.nl

Geef een reactie