Je bekijkt nu De vloerentrend voor 2020. Gietvloer of epoxyfloor?

De vloerentrend voor 2020. Gietvloer of epoxyfloor?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Iedereen wil op zijn tijd wel weer eens een nieuwe vloer in huis hebben. Er zijn dan verschillende soorten vloeren waar je uit kan kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een parketvloer of een tapijtvloer, maar ook voor een gietvloer. Dit is namelijk de vloerentrend van 2020. In deze tekst gaan we dan ook kijken waarom een gietvloer een goed alternatief is en wat de voordelen zijn van deze vloer.

Een gietvloer in huis

Een gietvloer is een vloer die door de professional letterlijk gegoten wordt. Bij een vloer gemaakt van hout of steen zien we vaak dat de vloer gelegd wordt vanuit verschillende onderdelen die gezamenlijk een vloer vormen. De gietvloer wordt over de grond gegoten en wanneer deze opdroogt, vormt zich ook een geheel. De vloer is in de meeste gevallen een mengsel van verschillende materialen. Een hiervan kan bijvoorbeeld epoxy zijn. Doordat de vloer gegoten wordt, vormt deze direct een geheel. En dat is dan ook een groot voordeel.

Onderhoud van de vloer

Hierdoor is het onderhouden van de vloer namelijk een veel minder grote taak dan onderhouden van andere vloeren. De vloer hoeft niet gewaxt of geolied te worden zoals dat soms bij ander materieel wel het geval is. Ook de normale schoonmaak van de vloer is veel makkelijker te doen. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen of vegen. Omdat de vloer een groot geheel is, is er geen sprake van naden en lijnen in de vloer. Normaliter blijft hier altijd vuil achter wanneer je aan het schoonmaken bent, maar wanneer je gietvloer schoonmaakt, is dat helemaal niet het geval. Daarnaast blijft er dus ook geen vuil op rare plekken zitten wanneer je de vloer in de keuken neemt. Ook is de vloer waterdicht waardoor deze prima geschikt is voor de keuken of badkamer.

Tot slot

Een gietvloer zorgt voor een nette vloer in elk huishouden. Of je nou een modern of landelijk interieur hebt, maakt niet uit want de vloer is in ontzettend veel verschillende kleuren en afwerkingen te verkrijgen. Hierdoor is er altijd wel een vloer die past bij jouw interieur.

Geef een reactie