Je bekijkt nu De beste redenen om in Zundert te gaan wonen

De beste redenen om in Zundert te gaan wonen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Wonen waar ooit Romeinen hebben gewoond? Zundert is al sinds de 2e eeuw voor Chr. bewoond en is tegenwoordig een prachtige en fijne plek om te wonen. Het is een plaats in Noord-Brabant en telt iets meer dan 8.000 inwoners. Het grenst aan vele natuurgebieden en is om die reden een geweldige plek om te wonen voor natuurliefhebbers, of simpelweg voor mensen die van rust houden. Voor wie liever de drukte omarmd, biedt de stad een goede uitkomst. Het is geen Amsterdam of Rotterdam, maar is toch knus en gezellig. Trekt u dit aan? Dan is een huis kopen in Zundert waarschijnlijk een goede optie.

Bezienswaardigheden

Zundert is een plaats dat al sinds de 2e eeuw voor Chr. bewoonbaar is. Dat betekent dat het een lange geschiedenis aan bouwwerken heeft. Bouwwerken zoals de Akkermolen uit 1643 is een aanzicht voor Zundert. Daarnaast heeft Zundert verscheidene kerken uit de 17e eeuw. Ook Vincent van Gogh heeft in Zundert zijn sporen achtergelaten. Het Van Goghhuis is een prachtige kunstcentrum in het plaatsje. Ook voor kunstliefhebbers is een huis kopen in Zundert een mooie optie.

Natuur

Uiteindelijk is de natuur in Zundert het mooiste. Het plaatsje is omgeven door bos, landbouw en tuinbouw gebied. Groener dan dit gaat het niet worden. Daarnaast is er heel opvallend een stroomdal, dat zijn oorsprong heeft in Aa of Weerijs, een beek uit België. Een prachtig gebied om er te wandelen, sporten of om er op uit te gaan.

Evenementen

Zundert staat niet stil, jaarlijks worden er verschillende evenementen georganiseerd, waaronder de grootste bloemencorso van de wereld. Daarnaast is carnaval een hot item. Voor feestvierders is Zundert een prachtige plaats om er een huis te kopen. Wat ook erg uniek aan Zundert is de roots met Vincent van Gogh. Om die reden wordt er jaarlijks een open huis gehouden door kunstenaars in Zundert. Men heeft dan de mogelijkheid om kunst te bewonderen van amateurs tot echte professionals. Een huis kopen in Zundert is voor kunstenaars dus een interessante optie. Nog meer kunstgerelateerd is het feit dat er ieder jaar een festival wordt georganiseerd naast het standbeeld van Vincent van Gogh. Het evenement bestaat als sinds 2004 en wordt ter ere gehouden van de geboortejaar van Vincent van Gogh.

Geef een reactie