Je bekijkt nu Binnenkort een nieuwe tafel kopen?

Binnenkort een nieuwe tafel kopen?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Binnenkort een nieuwe tafel kopen?

Een tafel is een meubel dat vrijwel elke dag gebruikt wordt. Een gezellig diner met vrienden of familie aan de eettafel, een heerlijk kopje koffie met een vriendin bij de salontafel of een biertje aan de bartafel met je voetbalteam. Maar na het intensieve gebruik van je tafel, kan deze na verloop van tijd aan vervanging toe zijn. De poten zijn niet meer zo stabiel, het blad is beschadigd of hij past simpelweg niet meer bij jouw vernieuwde interieur. Dan is het goed om na te denken over een nieuwe tafel. Maar waar begin je dan? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij een nieuwe tafel kopen.

Ten eerste is het goed om te bepalen wat voor soort tafel je gaat kopen. Ga je voor een ruime eettafel, een moderne salontafel, een praktische bijzettafel of een gezellige bartafel? Verschillende tafels worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Bedenk dus goed waar jij je nieuwe tafel voor gaat gebruiken. Vervolgens is het goed om na te denken over de vorm en afmeting van je tafel. Wil je een ronde tafel, vierkante tafel, ovale tafel of juist een met natuurlijke vormen? Het is allemaal mogelijk. Meet ook alvast de ruimte op waarin je tafel komt te staan. Bij jou thuis valt een tafel vaak groter uit dan dat hij in de winkel lijkt. Door vooraf goed te weten wat de afmetingen mogen zijn kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Door naar het materiaal. Vaak zijn tafels gemaakt van hout, maar hierin zit natuurlijk een hoop variatie. Een duurzame houtsoort is eiken hout. Eikenhout is stevig en heeft een eigen karakter. Bovendien gaan eikenhouten tafels jaren mee. Bij een eikenhouten tafel kun je kiezen voor verschillende kleuren en afwerkingen. Bij kleur kun je kiezen voor gelakt, mat gelakt of geolied. Dit geeft je tafel een donkerdere of juist lichtere kleur. Bij afwerking kun je kiezen voor glad, geborsteld of gedisseld. Hiermee bepaal je hoe ruw je tafelblad wordt. Hiervoor worden speciale technieken gebruikt. Heb je over bovenstaande mogelijkheden kunnen nadenken? Mooi! Dan kun je nu goed voorbereid beginnen met een nieuwe tafel kopen!

Wil je toch graag voorzien worden van passend advies op maat? Ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. De Bommel Meubelen is gespecialiseerd in eiken meubelen en kunnen je alles uitleggen over verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen van jouw nieuwe tafel. In een van de elf woonwinkels staat altijd een deskundige interieuradviseur voor je klaar. Samen met jou worden alle mogelijkheden doorgenomen en kun jij met een goed gevoel genieten van jouw nieuwe tafel!

Geef een reactie