Je bekijkt nu Barkrukken toevoegen aan kookeiland

Barkrukken toevoegen aan kookeiland

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een kookeiland is al lang geen onbekende opstelling meer in de keuken. Er wordt uiteraard gekookt, soms wordt er de vaat gedaan en heel vaak wordt er ook aan gegeten. Denk maar aan een snel ontbijt, een hapje en een drankje met vrienden of gewoon als je in je eentje even snel iets naar binnen wilt werken. Bij een kookeiland horen dan ook mooie barkrukken. Waarom je barkrukken zou toevoegen aan je kookeiland en waar je moet op letten bij de aanschaf van een stel nieuwe barkrukken, lees je hier.

Waarom kiezen voor barkrukken voor je kookeiland?

Barkrukken aan een kookeiland zijn een meerwaarde voor je woning. Zoals hierboven al is aangegeven, zijn er momenten waarop je liever je kookeiland dan je eettafel gebruikt. Eten aan een kookeiland is minder officieel, het gaat sneller en je kookeiland is ook terug sneller opgeruimd dan je tafel. Een kookeiland stimuleert bovendien de sociale contacten. Terwijl jij lekker staat te koken, kan je zoon of dochter haar huiswerk maken aan het kookeiland of je kunt met je vriendin lekker staan kletsten.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van barkrukken?

Er zijn een aantal criteria voor het kiezen van barkrukken. Lees ze goed door vooraleer je je keuze maakt:

De zithoogte
Eerst en vooral let je op de zithoogte van de krukken. Voorzie ongeveer 27 tot 30 cm tussen de onderkant van het blad van je kookeiland en de zitting van de kruk. Dit is een algemene richtlijn. Bij barkrukken met een zacht kussen hou je er rekening mee dat het kussen nog iets inzakt wanneer je op de kruk plaatsneemt.

De totale hoogte
Als je zowel een kookeiland als een heuse bar in je huis hebt, dan kies je best voor barkrukken die in de hoogte versteld kunnen worden. Een bar is namelijk meestal hoger dan een kookeiland. Als je je krukken in de hoogte kunt instellen, kun je ze voor beide gebruiken.

Let op de armleuningen
Barkrukken met armleuningen kun je minder makkelijk of zelfs helemaal niet volledig onder je kookeiland schuiven. Voorzie in dit laatste geval meer ruimte rond je kookeiland om je barkrukken te kunnen plaatsen.

Barkrukken op wieltjes?
Barkrukken op wieltjes bestaan. Denk maar aan de krukken die kappers gebruiken. Ook in ateliers zijn krukken op wieltjes zeer praktisch. Maar overweeg goed of je deze mogelijkheid nodig hebt bij je kookeiland. Ze zijn soms niet zo veilig, bijvoorbeeld als je jonge kinderen hebt die vaak spelen rond het kookeiland en snel op en af de barkrukken klimmen.

Draaibare barkrukken?
Je vindt heel wat barkrukken die kunnen draaien. Dit is zeer praktisch als je niet zoveel ruimte hebt. Dankzij de wieltjes hoef je je barkruk niet volledig achteruit te schuiven om van onder je kookeiland vandaan te komen.

Kies voor stijl
Na al deze praktische overwegingen is het tijd om je stijl te kiezen. Je vindt heel uiteenlopende ontwerpen. Designers van barkrukken gebruiken, net als in andere zitmeubelen, verschillende materialen, kleuren, stoffen en afwerkingen. Zo kun je je barkrukken precies laten aansluiten bij je eetkamerstoelen, eettafel, je zitmeubelen en alle andere elementen in je woning. Je kunt onder meer kiezen voor de klassieke, moderne, industriële, vintage of landelijke stijl. Je barkrukken zijn immers een volwaardig meubelstuk. Als je ze met zorg uitkiest, geven ze een grote meerwaarde aan je interieur.

Bron: stylishcolors.eu

Geef een reactie