Je bekijkt nu 3 voordelen van een installatieautomaat

3 voordelen van een installatieautomaat

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Wonen
  • Bericht reacties:0 Reacties

Een installatieautomaat beschermt de bedrading van elektrische apparaten tegen schade door te hoge elektrische stromen, best handig. Wanneer je thuis veel apparaten thuis aan hebt staan bestaat de kans dat een stroomgroep overbelast wordt. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan en dat wil je natuurlijk voorkomen. Helaas kent nog niet iedereen de voordelen van een installatieautomaat omdat het best een complex voorwerp is. Daarom lees je in dit blog de voordelen van de aanschaf van een installatieautomaat.

Veiligheid

Een installatieautomaat is een vrij modern apparaat. Hierdoor moet het voldoen aan de laatste veiligheidseisen. Het is daarom ook veel veiliger dan een traditionele stoppenkast. Bij overbelasting van een bepaalde groep schakelt de installatieautomaat de stroom automatisch uit. Wanneer de overbelasting weer voorbij is schakelt de installatieautomaat de stroom vanzelf weer in. Zo hoef je zelf niet meer aan de stoppen te komen en kun je wegblijven bij de meterkast.

Verschillende soorten installatieautomaten

Voor een normaal huishouden zijn er een aantal installatieautomaten waar je uit zou kunnen kiezen. De meest voorkomende installatieautomaat is de 1 polige installatieautomaat. Het soort installatieautomaat dat wordt gebruikt kan wel verschillen per huishouden. Het ligt er een beetje aan welke apparaten er op welke groepen zijn aangesloten. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de hoeveelheid stroom die de apparaten gebruiken. Echter komt het in de praktijk veel voor dat huishouden de 1 polige installatieautomaat hebben.

Automatisch activeren

Het is al kort ter sprake gekomen maar een groot pluspunt van een installatieautomaat is dat deze zichzelf altijd weer activeert na een stroomonderbreking. Het maakt niet uit hoeveel onderbrekingen er zijn geweest of hoe lang deze hebben geduurd, een installatieautomaat schakelt zichzelf altijd weer in. Zo hoef je niet meer naar de meterkast te lopen om te kijken of de stoppen niet doorgebrand zijn. Dit scheelt een hoop werk en tijd. Ook nog mooi om te benoemen is dat een installatieautomaat lang meegaat. Zo krijg je dus echt waar voor je geïnvesteerde geld!

Geef een antwoord