Je bekijkt nu 3 tips voor een familie sfeer in je tuin

3 tips voor een familie sfeer in je tuin

Met je eigen familie in een gezellige tuin zitten, dat is toch de droom van iedere tuinbezitter. Allereerst moet je natuurlijk zorgen voor genoeg zitplek in je tuin. Dit kan makkelijk met een tuinset 4 personen of een mooie loungeset. Natuurlijk ben je dan nog niet klaar met het inrichten van een familievriendelijke tuin. Daarom worden er in deze blog een aantal tips gegeven voor een familie sfeer in je eigen tuin.

Een groene tuin doet wonderen

Niet iedereen houdt van een groene tuin, sommige mensen houden het alleen bij een paar tuinstoelen en een aantal parasols. Een groene tuin kost namelijk veel tijd en werk om bij te houden. Echter geven bloemen en planten erg veel sfeer aan je tuin. Vooral in de zomer wanneer alles groen is en in bloei staat. Natuurlijk kan je je tuin eigen maken door alleen de bloemen en planten te bezitten die jij mooi vindt. Denk je hierbij wel aan genoeg afwisseling, het is ook zo saai als je in de hele tuin dezelfde planten hebt. Je zou bijvoorbeeld aan de ene kant een paar mooie plantenbakken kunnen neerzetten en aan de andere kant een grote struik kunnen planten. Zo krijg je een mooie afwisseling in je tuin. Mocht je een schutting hebben kan je hier ook verschillende planten tegenaan laten groeien. Zo krijg je niet alleen een begroeide schutting, je tuin wordt ook nog eens veel groener.

Zorg voor genoeg licht in je tuin

Als het in de zomer lekker weer wordt dan is het natuurlijk fijn om lang in je eigen tuin te zitten. Het is ongezellig als je de hele avond in het donker moet zitten. Het is daarom belangrijk dat je genoeg licht in je tuin hebt. Met licht kan je het heel erg gezellig maken. Wat dacht je van een aantal tuinfakkels verspreid door je tuin. Doordat je de tuinfakkels overal kunt plaatsen kun je elke gewenste plek sfeervol maken. Dit kan aan het begin van je tuin zijn maar natuurlijk ook aan het einde. Verder heb je nog oneindig veel mogelijkheden met verschillende tuinlampen of lichtslingers. Deze kan je mooi tussen de planten hangen, dit creëert een extra gezellige sfeer in het donker. Kaarsen doen ook altijd wonderen. Zorg daarom voor een aantal kaarsen op tafel, gezellig voor bij de hapjes en de drankjes! Mocht je nou veel last hebben van insecten, kies dan voor geurkaarsen. Deze houden de insecten vaak op afstand.

Maak een zitplek rondom een vuurkorf

Wat is nou gezelliger dan een vuurkorf in de tuin. De vuurkorf zorgt niet alleen voor gezelligheid, deze zorgt ook voor genoeg warmte. Zo kan je lekker lang buiten zitten met je familie zonder dat mensen het koud krijgen. Met een vuurkorf in je tuin zou je eventueel ook nog in de winter buiten kunnen zitten, de vuurkorf geeft immers veel warmte af. Daarnaast werkt het geluid van een vuurkorf ook ontspannend. Het knisperen van het hout geeft een fijn gevoel wanneer je buiten zit. Vergeet je daarnaast niet de marshmallows, deze kan je makkelijk roosteren boven het vuurtje. Ideaal om lekker met je eigen familie te genieten van wat lekkers!

Geef een antwoord