3 tips om de badkamer te renoveren

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Van alle kamers in huis is de badkamer degene die het meest gebaat is bij kleine veranderingen en renovaties. Van het toevoegen van decoratieve voorwerpen of het kiezen van opbergoplossingen tot het schilderen van muren en het aanbrengen van verschillende coatings. De badkamer krijgt snel een nieuwe look en wordt een aangenamere omgeving, precies zoals je altijd hebt gedroomd. Denkt je aan het renoveren van jouw badkamer? Bekijk dan deze 3 tips en breng meer stijl en praktische bruikbaarheid in deze omgeving van jouw huis. Bekijk ze!

1. Begin met het controleren van de huidige staat van jouw badkamer

Alvorens met een renovatie in jouw badkamer te beginnen, moet je een algemene en gedetailleerde inspectie van deze omgeving uitvoeren. Controleer bijvoorbeeld of er lekken zijn in de leidingen of infiltraties op de vloer of de muur. Dit is ook een goede gelegenheid om te controleren of er vlekken op de tegels zitten en of ze goed vastzitten en gevoegd zijn. Het vroegtijdig identificeren van structurele problemen zoals deze zal je helpen bij het plannen van jouw badkamer renovatie en bespaart gedoe in de toekomst.

2. Let op de verlichting!

Verlichting is een fundamenteel onderdeel van het inrichten van elke ruimte, zelfs een badkamer. Een eenvoudige vervanging van de lampen kan deze omgeving volledig veranderen en aangenamer maken. Slimme lampen zijn perfect voor deze omgeving, omdat we de intensiteit en kleur via de app kunnen regelen. Een goede keuze voor wie geïnteresseerd is in chromotherapie. Het toevoegen van een spotlight in de buurt van de spiegel is een ander belangrijk punt in de badkamer verlichting renovatie, want het is een belangrijk element voor het gevoel van amplitude van de omgeving.

3. Geef kleur aan de omgeving

De kleuren die we in elke omgeving gebruiken, kunnen bepalen hoe we ons erin voelen. Wit en beige zijn de eerste kleuren waaraan de meeste mensen denken als het gaat om het

renoveren van de badkamer, vooral omdat ze het gevoel van reinheid en rust met zich meebrengen. Wilt je een gedurfd ontwerp, breng dan kleur aan op de muren met behulp van coatings, natte verf of zelfs behang. Een ander idee is om gekleurde vloerbedekking aan te brengen. Combineer de muren en de vloer met één kleur of kies verschillende kleuren voor een modernere compositie..

Geef een reactie