Je bekijkt nu 3 redenen waarom je lavendel in je tuin zou moeten planten

3 redenen waarom je lavendel in je tuin zou moeten planten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

3 redenen waarom je lavendel in je tuin zou moeten planten

Lavendel is onderdeel van de dwergstruik familie en is te herkennen aan zijn prachtige paarse kleur en heerlijke geur. Hierdoor is de lavendelstruik voor vele mensen al erg geliefd en zie je hem al veel in de tuin. In dit artikel geef ik je drie redenen waarom ook jij lavendel in je tuin zou moeten planten.

De heerlijke geur en kleur

Allereerst, de heerlijke geur en de prachtige kleur van lavendel. De geur zorgt meteen voor een mediterraan sfeertje wanneer je in je tuin bent en heeft een ontspannend effect. Dit is dan ook vaak de hoofdreden voor mensen om de plant in hun tuin te zetten. Toch moet hierbij gezegd worden dat sommige mensen de geur ook verschrikkelijk vinden. You love it or you hate it, dat is een feit. De paarse kleur van de struik geeft daarnaast meer kleur aan je tuin. Door verschillende soorten lavendel bij elkaar te zetten of hem te combineren met andere kleurrijke planten creëer je binnen een mum van tijd een border waar je helemaal vrolijk van wordt. 

Het trekt diertjes naar je tuin

Wie gek is op vliegende insecten heeft zeker een goede aan de lavendelstruik. De struik is namelijk erg geliefd bij vele beestjes. Zo zijn vlinders, hommels en bijen er dol op. Vanuit je loungeset kijk je naar het prachtige schouwspel van de vliegende diertjes rondom de lavendel. Ook voor de mensen die het niet zo hebben op vliegende insecten kan de lavendel plant een goede aanwinst zijn voor de tuin. Door de plant neer te zetten, zorg je er namelijk voor dat de insecten daar willen zijn. Wanneer je de plant dus ver van jouw loungeset af zet, zul je minder last hebben van de insecten rondom je. 

Lavendel is wintergroen

Waar de meeste planten in de tuin er in de winter maar somber bij staan, is dat bij de lavendel niet het geval. Lavendel is namelijk (meestal) een wintergroene struik. Het is een sterke plant die zijn kleur en takjes niet verliest als het een paar graden minder wordt. Hierdoor kun je er ook in de winter van genieten. Wil je ook in de winter een prachtige tuin hebben? Bekijk dan wat voor wintergroene planten er nog meer zijn en vervang een aantal van je planten hiervoor. Hierdoor heb je het hele jaar door plezier van je tuin. 

Geef een reactie