3 ideeën voor een duurzaam cadeau

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Overig
  • Bericht reacties:0 Reacties

Gratis stockfoto met chroom, detailopname, fonteintje Stockfoto

Ben je op zoek naar een cadeau voor iemand die duurzaamheid erg belangrijk? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je een aantal duurzame cadeaus die je kunt geven. 

Doe een speurtocht

Een speurtocht is een leuke duurzame activiteit, die ook goed is voor je gezondheid. Tijdens een speurtocht loop je namelijk al snel een flink aantal kilometers. Je kunt dit dus zeker meetellen als intensieve activiteit. Online vind je verschillende speurtochten om te doen. Zo zijn er online speurtochten die je via je telefoon kunt doen. Tijdens de speurtocht ontdek je meer over de geschiedenis en cultuur van de stad. Bij sommige speurtochten moet je ook vragen beantwoorden. Na de speurtocht kan je dan zien hoe goed je scoort vergeleken met voormalige deelnemers. Houd je niet van een speurtocht doen? Dan kan je natuurlijk ook gewoon kiezen voor een normale wandeling. Ook voor een normale wandeling vind je veel diverse wandelroutes online. Sommige steden of dorpen hebben zelfs wegwijsbordjes voor wandelroutes. Trakteer de ontvanger voor of na de speurtocht op een lunch of diner.

Ga duurzaam uit eten

Ook bij de keuze waar je uit eten gaat kun je er rekening mee houden dat het duurzaam is. Wellicht denk je nu meteen aan een veganistisch of vegetarisch restaurant. Dit hoeft niet per se, maar is wel een duurzame keuze. Echter is dit niet altijd de meest duurzame keuze. Sommige veganistische of vegetarische restaurants gebruiken namelijk geen duurzame producten. Let hierop bij je keuze. Naar wat voor normale restaurants kan je dan gaan als je duurzaam uit eten wilt? Er zijn diverse restaurants waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er bijvoorbeeld restaurants waarbij de gerechten gemaakt worden van de vangst van die dag of de dag ervoor. Hierdoor hanteren deze restaurants erg wisselende menu’s. Daarnaast zijn er restaurants die alleen lokale producten gebruiken. Een ander kenmerk van een duurzaam restaurant is dat ze de producten die over zijn niet weggooien, maar bijvoorbeeld verkopen via TooGoodTogo. 

Duurzame cadeaus

Wellicht denk je bij een duurzaam cadeau aan een saai cadeau. Er zijn echter genoeg leuke en handige cadeaus om te kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een watercooler. Hierdoor kan de ontvanger genieten van heerlijk koud water. Tegelijkertijd is het ook een waterontharder. Dit maakt het water niet alleen gezonder, maar hierdoor gaan waterleidingen langer mee. Daarnaast zijn er diverse duurzame cadeaupakketten te koop met eten of leuke handige gadgets. Als je niet kunt kiezen, geef dan een duurzame cadeaubon.

Kan je niet kiezen uit de activiteiten en cadeaus? Combineer dan de activiteiten met elkaar. Ga bijvoorbeeld uit eten en geef een klein cadeau.

Geef een antwoord